čtvrtek 31. prosince 2015

Premier League 2016

Obrovským skandálem žije anglický fotbal. Na veřejnost se totiž s ročním předstihem dostala ročenka Premier League za rok 2016. I kolébka kopané má svého Berbra, o výsledcích je předem rozhodnuto a my bychom si měli vážit toho našeho Berbra. Za únik textu z PR oddělení ligy ponese odpovědnost ředitel PR oddělení a také Steve McClaren, protože za všechno špatné v Anglii může Steve McClaren. Text materiálu nabízím v nezměněné podobě:


LEDNOVÉ
zpravodajství informuje o odvolání Luise van Gaala, jehož na Old Trafford nahrazuje José Mourinho. Ten podepisuje dlouhodobou smlouvu na 10 let a okamžitě kupuje dva brankáře, pět obránců a řidiče autobusu. Manželka Rafaela Beníteze ve španělském tisku podotýká, že její muž bude muset v Manchesteru v sezoně 2019/20 po Portugalci opět uklízet. Mourinho tak dokupuje čisticí prostředky, gumové rukavice, mop a dalšího brankáře.

V ÚNOROVÉM zápase proti Southamptonu překonává rekord ligy svojí jednadvacátou asistencí v sezoně Mesut Özil. Poslední přihrávku zapisuje po samostatném nájezdu na bránu soupeře, kdy ve vápně místo střely volí šest zasekávaček a tři zidanovky, čímž počká na nabíhajícího Petra Čecha, jenž usměrní Özilův centr do brány a stává se prvním fotbalistou v historii, který dal gól ragbyovou helmou.

BŘEZNU Chelsea znovu mění trenéra. Guus Hiddink nedokázal aplikovat své pojetí moderní hry, s nímž slavil úspěch v letech 2002, 1998, 1989 a ještě dříve, a nevytáhl Blues ze spodní části tabulky. Pro zachování kontinuity žezlo do konce ročníku postupně přebírají Avram Grant, Luis Felipe Scolari a Roberto di Matteo a společnými silami první ligu udrží.

V noci na čtvrtého DUBNA se o zisku titulu zdá i tomu nejskeptičtějšímu fanouškovi Arsenalu. Po sérii zranění největších opor a nešťastných prohrách s náročnými soupeři (Watford, Sunderland, Norwich) však Kanonýři ztrácejí kontakt s čelem tabulky. Arsene Wenger to přičítá dodržování Financial Fair Play a z uspořených peněz navyšuje kapacitu stadionu o 100 000 míst a s předstihem podepisuje roční smlouvu s Davidem Lafatou.

KVĚTNU se šampionem stává Tottenham, načež skokově roste cena vajec v řetězci Tesco. V letním přestupovém období se navíc na White Hart Lane vrací Gareth Bale, předseda Daniel Levy proto místo obhajoby titulu hlásí Spurs na atletické závody na olympiádě v Riu, kde zaplní díru po dopujících ruských atletech.

Během ČERVNOVÉHO letního spánku Premier League probíhá ve Francii evropský šampionát. Angličané na velkém turnaji zase selhali a vypadávají; v základní skupině je překvapila rychlost Garetha Balea, účes Marka Hamšíka a Rusko.

Další velký obchod probíhá v ČERVENCI. Cena televizních práv stoupla na závratných 500 miliard. Miroslav Kalousek z toho viní Andreje Babiše, ostatní to považují za přemrštěnou částku a hovoří o nejlepším sportovním marketingu na světě. „Kvalita ligy částce neodpovídá,“ reaguje Tomáš Ujfaluši.

SRPEN znamená opětovné roztočení fotbalového kolotoče. Manchesteru City se ujímá Pep Guardiola, který Brity obohacuje o tiki-taku a zvyšuje průměr přihrávek po zemi o sto padesát. Stoperská dvojice Otamendi-Mangala je minulostí, vedle uzdraveného Vincenta Kompanyho nastupuje jeden z osmi středních záložníků v sestavě David Silva. Přes hlasitou kritiku ale Guardiola vyhrává všechny zápasy a vede tabulku.

Po loňských hodech Leicester během ZÁŘÍ stále nezískal svůj první bod v roce 2016. Úspěšnost se bude cyklicky opakovat, a Lišky proto pokaždé skončí uprostřed tabulky, což bude pokaždé považováno za úspěch. Na lavičku se vrací Nigel Pearson a své úvodní setkání s novináři pořádá v pavilonu ptactva v zoologické zahradě.

Romelu Lukaku střílí v ŘÍJNU svůj 100. gól v Premier League. Po narážečce ve vlastním pokutovém území se vydal dopředu, cestou zbořil svého spoluhráče, tři protihráče, Velkou čínskou zeď a stíhačku F-16, připravil si míč na zakončení a ranou do šibenice protrhl síť. Everton přesto prohrál trefou v poslední minutě.

Na konci LISTOPADU je zřejmé, že všichni angličtí zástupci vypadnou z Ligy mistrů po základních skupinách. Koeficient klesá a fanoušci se na jaře se chystají hromadně fandit Stoke City v jízdě za vítězstvím v Evropské lize.

Na Boxing Day, tedy v PROSINCI, konečně dochází k rekonstrukci Anfield Road. Poslední zápas sehrává Liverpool s Bournemouthem. Za stavu 7:7 se jde do nastavení, nejprve se trefují hosté, načež Eddie Howe lehce cukne koutky a mění grimasu v obličeji. Vyrovnávací gól těsně před závěrečným hvizdem ale mocně oslavuje Jürgen Klopp – skáče, máchá pěstmi a krátce poté není po stadionu ani památky. Po remíze 8:8 se proto přistupuje ke stavbě nového, většího stánku.

PS: Hodně zážitků s Premier League a šťastný rok 2016!

Žádné komentáře:

Okomentovat