úterý 12. února 2013

FOTOBLOG: Za kulisami mistrovství světa - NMNM 2013


V Novém Městě na Moravě se v těchto dnech koná největší sportovní akce tohoto roku na území České republiky - Mistrovství světa v biatlonu 2013. Jelikož moje maličkost má tu čest být přímo v centru dění, chci i vám nabídnout pohled do zákulisí. Alespoň v rámci možností... Pojďte dál za oponu!


Večer před začátkem prvního závodu se ve Vysočina Areně uskutečnilo slavnostní zahájení. Po olympijském vzoru pořadatelé do programu zařadili defilé jednotlivých národních reprezentací. Výpravy Německa, Norska nebo třeba Ruska samozřejmě dorazily v hojném počtu, u některých států ale na plochu přišel jenom jeden jediný závodník. A někdy ani to ne; a tak diváci sledovali pouze osamoceného vlajkonoše z řad dobrovolníků... Na fotografii sledujete působivou laserovou projekci při příchodů českých biatlonistek a biatlonistů. 


Ve čtvrtek byl na programu úvodní závod MS - smíšené štafety. Čeští fanoušci se na "mixy" těšili, jenže den před startem vyšla najevo nepříznivá zpráva - Michal Šlesingr je nemocný a nemůže nastoupit. Na obrázku pořízeném během tréninku proto trenéři Ondřej Rybář a Jindřich Šikola museli řešit neočekávaný problém. Jak se jim to povedlo, zřejmě už víte...


I takto může vypadat tisková konference. Přesně v tento moment oznamovali koučové českého týmu novinářům zprávu o Šlesingrově zranění. 


Startovní číslo tři a bronzová medaile. Správná rovnice.


A o den později, tedy v pátek, už mohl Ondřej Moravec rozdávat rozhovory. Třeba se bavil o své rychlopalbě na poslední položce...


Které si vyberete vy?


Závody v Novém Městě na Moravě pokračovaly i o víkendu. Sice už české výsledky nedostaly patřičný medailový lesk, ale i tak si šampionát musel užít každý z příchozích fanoušků. Za tři dny do Vysočina Areny dorazilo celkem 71 tisíc diváků. Takový kotel vytváří skvělou atmosféru - přijďte taky a přesvědčte se sami!

Žádné komentáře:

Okomentovat